Iškarto perspėju, šį desertą gaminti šiek tiek užtruks. Bet šis veganinis tartas vertas visų pastangų, nes jos skonis yra tiesiog dieviškas! Ir jūs gi matote, kaip jis atrodo!
PAGRINDUI:
- 100g migdolų arba migdolų miltų
- 45g kakavos
- 30g žalių grikių
- Druskos
- 50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
- 20g nerafinuoto kokoso aliejaus
- ½ arbt. š. cinamono
- Blenderiu-trintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi gautis į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
- Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formą niekuo netepame, o tiesiog kepame.
- Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.
RUOŠIAME KARAMELĘ:
- 250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
- 250ml kokoso pieno/kremo
- 1 arbt. š. cinamono
- 1 arbt. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau)
- ½ arbt. š. druskos
- Sujungiame sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelė.
- Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.
KARAMELIZUOJAME RIEŠUTUS:
- Saujos migdolų
- 2 saujos lazdynų riešutų
- 2 saujos moliūgų sėklų
- Saulėgrąžų ir sezamo sėklų
- 4-5 valg. š. datulių sirupo
- Druskos
- Apelsino žievelės
- Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.
Belieka tik surinkti tartą.
Skanaus!
Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas