Desertai Orkaitė Receptai

Receptas: veganiški itališki džiūvėsėliai biscotti

veganiški biscotti

Manau esate nors kartą gyvenime ragavę tradicinių itališkų džiūvėsėlių biscotti. Ir lažinuosi, kad jūs, kaip ir aš, visada galvojote, kad jie tikrai sunkiai pagaminami namie? O kur dar klausimai apie tai, ar įmanoma šios džiūvėsėlius veganizuoti. Turiu jums gerų naujienų. Šie klasikiniai veganiški itališki džiūvėsėliai biscotti yra lengvai gaminami ir taip pat lengvai modifikuojami naudojant savo mėgstamus priedus. Šiandien aš pridėjau savo mėgstamų džiovintų spanguolių, bei maltų anyžių. Tačiau jūs lengvai galite juo keisti savo mėgstamais priedais. Čia puikiai tiks razinos, šokolado gabaliukai, migdolų drožlės, pistacijos.

Tradiciškai gaminant šios sausainius naudojami kiaušiniai, tačiau aš padariau veganišką versiją ir vietoje kiaušinių naudojau obuolių tyrę. Galima taip pat padaryti ir su linų sėmenų ir vandens mišinių.

veganiški biscotti

Jums reikės (maždaug 22 džiūvėsėliai):

  • 400g viso grūdo speltų miltų
  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • ½ arbt. š. druskos
  • 2 arbt. š. maltų anyžių
  • 150g kokoso arba rudojo cukraus
  • 200g obuolių tyrės arba sumaišytų 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens
  • 2 valg . š. ištirpinto kokoso aliejaus
  • 2 tarkuotų citrinų žievelės
  • 80g džiovintų spanguolių

Ką daryti:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170°C. Paruošiame skardą ir patiesiame kepimo popieriaus.
  2. Dideliame dubenyje išmaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir maltus anyžius.
  3. Kitame dubenyje sumaišome cukrų, obuolių tyrę ar paruoštą linų sėmenų mišinį, kokoso aliejų ir citrinų žieveles.
  4. Sujungiame abu mišinius ir viską gerai sumaišome. Dedame spanguoles ir baigiame maišyti rankomis. Neišsigąskite, pradžioje tešla lips prie rankų, tačiau minkant toliau, viskas puikiai susijungs.
  5. Iš tešlos suformuokite tris 8 cm pločio ir 2 cm storio kepaliukus su nulygintais galais. Sudėkite juos į kepimo skardą ir kepkite 30 minučių, kol apačia pradės ruduoti, o kraštai įgaus auksinį atspalvį.
  6. Išimkite kepaliukus iš orkaitės ir palikite 20 minučių atvėsti. Kai atvės, aštriu peiliu supjaustykite juos į 2 cm storio riekeles. Išdėliokite riekeles skardoje.
  7. Kepkite džiūvėsėlius 15 minučių padidinę kepimo temperatūrą iki 200°C. Apverskite ir kepkite kitą pusę dar 15 minučių, kol gražiai apskrus.
  8. Atvėsinkite ir ragaukite.
  9. Džiūvėsėlius galite laikyti sandariai uždarytame inde, kambario temperatūroje, maždaug 2 savaites.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *