Desertai Pusryčiai Receptai

Receptas: Veganiškas anakardžių jogurtas

veganiškas jogurtas

Ar jūs mėgstate jogurtą? Aš, tikrai taip. Tačiau atsisakius arba mėginant atsisakyti pieno produktų, mes prarandame galimybę skanauti jo pusryčiams arba valgyti tuos patiekalus/padažus/desertus, kurių sudėtyje yra tradiciško jogurto. Ir štai čia į sceną žengia veganiškas anakardžių jogurtas. Jį galima valgyti pagardinus uogomis ar riešutais, arba galima naudoti kituose receptuose norint veganizuoti neaugalinius patiekalus. Šis veganiškas anakardžių jogurtas yra purus, tirštas ir turintis malonų rūgšties kvapą.

Su gerosiomis bakterijomis galima pasigaminti įvairių riešutų (anakardžių, migdolų ar kokoso) jogurtą. Turėkite omenyje, kad rezultatas visada bus skirtingas. Naudojami įrankiai, blenderis, temperatūros svyravimai ir netgi rankų, gaminančių jogurtą, energija gali įtakoti galutinį rezultatą. Jogurtas gali gautis skystas ir būti labiau panašus į kefyrą arba gali iš viso neįvykti fermentacija ir turėsite tiesiog kremą. Ir tai yra normalu. Fermentacija – tai ypatinga magijos rūšis.

Jogurtą galite gaminti ir be probiotikų, tačiau jogurtas su gerosiomis bakterijomis sparčiau fermentuosis, plius, jame bus daugiau naudingųjų bakterijų. Probiotikai – tai gyvosios bakterijos, kurios sudaro naudingąją žmogaus mikrofloros dalį, taip pat jie aktyviai dalyvaudami maisto virškinime, bei turi didelę įtaką imunitetui. Jie stiprina organizmo atsparumą daugybei ligų.

Gaminant būtina naudoti nechloruotą vandenį, o ne vandenį iš krano, kadangi chloras tiesiog sunaikins visas gerąsias bakterijas. Nusipirkite paprastą stalo arba negazuotą vandenį.

Taip pat naudokite kuo švaresnius indus, kadangi bakterijos yra jautrūs organizmai.

veganiškas jogurtas

Jums reikės (500ml; 2 porcijos):

  • 150g termiškai neapdorotų anakardžių mirkytų minimum 4h, o geriau per naktį
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 arbt. š. klevų/agavos sirupo arba kito saldiklio
  • 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • 250ml nechloruoto vandens (negazuotas arba stalo vanduo)
  • 2 probiotikų (gerųjų bakterijų) kapsulių (nebūtina, bet rekomenduotina. Yra visuose vaistinėse)
  • Jūsų mėgstamų uogų, riešutų

Ką daryti:

  1. Išpilkite vandenį, kuriame mirko anakardžiai ir perskalaukite juos. Sudėkite į blenderį kartu su citrinos sultimis, klevų sirupu ir druska. Viską gerai sumalkite. Sumažinę greitį iki minimumo, supilkite vandenį ir trinkite, kol mišinys taps vientisas. Jeigu norite skystesnio jogurto, galite dar įpilti vandens.
  2. Svarbu! Gautą masę supilkite į stiklinį indą.
  3. Jei naudojate probiotikus, supilkite kapsulės turinį į anakardžių mišinį ir išmaišykite nemetaliniu (!) šaukštu.
  4. Pridenkite indą orą praleidžiančia medžiaga (marle, muslinu arba virtuviniu rankšluosčiu) ir pastatykite šiltoje (!) vietoje.
  5. Fermentacija gali užtrukti 12-24 valandas. Kaip rašiau, tai priklauso nuo aplinkos temperatūros, naudojamu įrankiu ar indo.
  6. Jogurtas bus gatavas tada, kai ant paviršiaus pamatysite nedidelius burbuliukus ir užuosite malonų rūgšties kvapą (kaip graikiško jogurto).
  7. Paragaukite su nemetaliniu (!) šaukšteliu ir jeigu jums skonis tinka ir patinka, perdėkite į indelį, apšlakstykite klevų arba agavos sirupu, užberkite uogų ir mėgaukitės nuostabiu skoniu.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *