Desertai Receptai

Receptas: Veganiška bananų duona

veganiska bananu duona

veganiška bananų duona

Vasario mėnesio pradžioje vmgonline.lt bei „Verdu ir kepu“ žurnalas paskelbė socialinę akciją „Išgelbėkime vienišą bananą“, taip siekdami parodyti, kad vienišus bananus galima kuo puikiausiai panaudoti maistui ir ypač pyragams kepti.

Nusprendžiau ir aš prisidėti prie šios puikios, atsakingą vartojimą skatinančios, akcijos.

Tad šiandien siūlau išsikepti veganišką bananų duoną.

Jums reikės (1 kepaliukas) :

  • 3 bananų
  • 40 ml augalinio pieno
  • 40 ml augalinio aliejaus
  • 50 ml agavos arba klevų sirupo
  • 100 g pilno grūdo miltų (naudojau 70 g speltos + 30 g avinžirnių)
  • 40 g bulvių arba kukurūzų krakmolo
  • 10 g kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 arbatinio šaukštelio obuolių acto (galima pakeisti citrinos sultimis)
  • Jūsų mėgstamų džiovintų vaisių ir riešutų.

Ką daryti:

  1. Maisto smulkintuvų arba šakute sutrinti bananus, augalinį pieną, augalini aliejų ir agavos sirupą
  2. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną.
  3. Sujungti bananų masę su sausu mišiniu.
  4. Išmaišyti ir įpilti obuolių acto arba citrinos sulčių.
  5. Dar kartą sumaišyti ir jeigu norisi įdėti džiovintus vaisius arba riešutus.
  6. Kepti 40 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *