Aš labai rimtai jūsų prašau, tiesiog maldauju pabandyti šį uogų brownį arba panaudoti receptą, kaip pagrindą biskvitui gaminant veganiškus tortus. Ingredientų kombinacija yra tiesiog ideali. Tešla būna švelni, tirpstanti burnoje ir niekas niekada neatspės, kad šiame deserte nėra nei vieno gyvulinės kilmės produkto.
Pataruoju metu gaminu daug desertų. Pirmiausia jaučiu kažkokį vidinį ir išorinį iššūkį išmokti daryti augalinius desertus, o antrą, man patinka matyti, kai artimieji ir draugai paragavę deserto išpučia akis išgirdę, kad jis yra veganiškas. Nes vis dar labai gajus mitas, kad be kiaušinių ir pieno skanaus deserto nepagaminsi. Meskite ir jūs pasauliui iššūkį!
Jums reikės (8 porcijos) :
- 1 puodelio migdolų pieno
- 1 valg. š. obuolių acto
- ¾ puodelio rudojo arba kokoso cukraus
- ⅓ puodelio skysto kokoso aliejaus
- 1 puodelio pilno grūdo kvietinių miltų
- ⅓ puodelio kakavos
- ½ arbt. š. valgomosios sodos
- ¼ arbt. š. druskos
- 250 g šaldytų uogų
Glajui:
- 2 valg. š. kakavos
- 30 g kokoso aliejaus
Ką daryti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Skirtinguose induose sumaišykite skystus ir sausus ingredientus.
- Sujunkite juos. Tešla turėtų būti puri ir lengva, kaip suflė.
- Perdėkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 30 minučių.
- Ištraukite brownie iš orkaitės ir leiskite atvėsti 10 – 15 minučių.
- Kol vėsta pagaminkite glajų. Puode įkaitinkite vandenį, ant viršaus dėkite indą su kokoso aliejumi ir kakava. Nuolatos maišykite ir gautą glajų iškart pilkite ant atvėsusių brownių.
Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas
Sveiki, sakykite, o saldytas uogas atsildyti? Ar su blenderiu sumalti dar saldyta?
Kuo pakeisti kokosų sviestą?:)
Kokias šaldytas uogas naudojote ?
Sveiki,
naudojau šaldytas avietes, bet galite ir braškes, vyšnias ir pan. Priklausomai nuo jūsų skonio 🙂
O jei be kakavos daryti? Gal teko bandyti? Noriu naudoti šį receptą torto biskvitui 😍
Sveiki,
Ar galima vietoj obuolių acto naudoti citrinos sultis?
Sveiki,
citrinos sultis visgi neduos reikiamo efekto, kadangi obuolių acto savybės suteikia reikiamą tekstūrą 🙂