Kruopos Orkaitė Receptai

Receptas: Traškūs orkaitėje kepti Falafeliai

orkaitėje kepti FALAFELIAI

Viena mano mėgstamiausių vietų skaniai papietauti Vilniaus centre – „ZATAR falafel & hummus“. Jie gamina turbūt pačius skaniausius falafelius Lietuvoje. Tačiau ką daryti jeigu aš juos taip mėgstu, bet nuvykti pas juos negaliu? Taip, žinoma, gaminti falafelius pačiam!

Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba tiesiog lėkštėje su salotomis ir padažu.

Falafeliai dažniausiai daromi iš virtų arba konservuotų avinžirnių ir kepami aliejuje. Tačiau mes gaminsime sveikesnę jų versiją su tiesiog mirkytais avinžirniais ir pačius paplotėlius kepsime orkaitėje. Juos pateiksime su špinatų, bolivinės balandos ir avokado salotomis, bei humusu.

Taip pat nepamirškite, kad jūs visada galite pasidaryti didesnį falafelių kiekį ir užšaldyti juos!

FALAFELIAI

Jums reikės (14 – 16 paplotėlių) :

Falafeliams:

  • 1 stiklinės arba 180g džiovintų/nevirtų avinžirnių
  • 25g šv. petražolių
  • 15g šv. kalendrų
  • 1 smulkinto svogūno
  • 3 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 arbt. š. malto kumino
  • ½ arbt. š. druskos
  • ½ arbt. š. kepimo miltelių
  • ½ citrinos sulčių
  • Augalinio aliejaus

Salotoms:

  • 80g špinatų
  • 200g virtų bolivinės balandos (kinvos) kruopų
  • 180g kubeliais pjaustyto tofų
  • 2 valg. š. riešutų sviesto
  • 1 kubeliais pjaustyto avokado
  • Saujos moliūgo sėklų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Jūsų mėgstamo Humuso

Ką daryti:

  1. Dideliame dubenyje užmerkiame avinžinius ir paliekame mažiausiai 12h (o geriausiai 24h).
  2. Nupilame vandenį ir dedame išmirkytus avinžirnius į blenderį/trintuvą. Kartu dedame petražoles, kalendrą, smulkintą svogūną bei smulkintą česnaką. Įberiame kumino, druskos ir kepimo miltelių. Įpilame citrinos sulčių.
  3. Viską triname porą minučių. Svarbu, trinkite kol visi ingredientai susimaišys ir susimals. Mums nereikia vientisos masės. Paragaukite. Jeigu jums norisi, įdėkite daugiau druskos.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180°C.
  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių ir ištepiame jį augaliniu aliejumi.
  6. Iš avinžirnių masės padarome nedidelius 2-3 cm rutuliukus ir suspaudžiame tarp delnų, kad gautumėme nedidelius paplotėlius.
  7. Visus paplotėlius sudedame ant kepimo skardos ir jų viršų irgi patepame augaliniu aliejumi.
  8. Falafelius kepame 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, apverčiame ir kepame dar 10 minučių, kol paplotėliai gražiai apskrus.
  9. Sumaišome visus salotų ingredientus , apšlakstome jas alyvuogių aliejumi.
  10. Falafelius pateikiame su salotomis ir jūsų mėgstamu humusu.

Skanaus!

Patiko?

Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *