Receptai Salotos

Receptas: Pavasariškos lęšių, avinžirnių ir ridikėlių salotos

Pavasriškos salotos

Nors orai už lango mums signalizuoja, kad pavasaris kažkur dar užtruko, bet “IKI” šviežių daržovių lentynos kalba visiškai ką kitą. Ir labai ačiū joms už tai! Švieži ridikėliai, morkos ir lyg ką tik iš daržo nuskintos salotos! Norisi tiesiog paimti viską ir gaminti, gaminti, gaminti!

Dėl to ir labiausiai myliu pavasarį. Visos tos šviežių daržovių spalvos: rožiniai ridikėliai, oranžinės morkos, žalios salotos. Tik duokit ir kuo daugiau! Kuo daugiau spalvų įsinešame į savo virtuvę, tuo labiau širdis džiaugiasi.

ridikėliai

Jeigu jaučiate tą patį ir jūsų širdis geidžia pavasarinių spalvų – skubėkite į “IKI”, nes į @iki_lietuva atvažiavo šviežias derlius!

Ir žinoma viena pirmųjų pavasario daržovių, kurią pamatę mes iškart žinom, kad štai, pavasaris jau ranka pasiekiamas – švieži ridikėliai. Juos gausu vitaminų C, B, lengvai pasisavinamo kalio, natrio ir geležies. Ridikėliai taip pat pilni ląstelienos, todėl jie yra nuostabi daržovė, kurią valgant mes lengvai galime pasipildyti savo organizmą vitaminais po ilgojo žiemos sezono.

iki

Ridikėliai man yra nepakeičiamas pavasarinių salotų ingredientas. Ir šiandien nutariau jais papildyti ryškias lęšių ir avinžirnių salotas. Ridikėliai suteiks aštrumo, o krapų ir kalendros duetas dar labiau paryškins pavasarišką skonį.

Žinau, kad dažnai sakau tai, bet šios salotos nukarūnavo visas kitas ir nuo šiandien tapo mano mylimiausiomis. O dar pasakiškas tas žaliųjų citrinų padažas. Mmm…

ridikai

Pavasariškos lęšių, avinžirnių ir ridikėlių salotos, pagardintos žaliosiomis citrinomis bei šviežiais krapais su kalendra.

Salotoms jums reikės:

  • Šviežių ridikėlių
  • Šviežių krapų
  • Šviežios kalendros lapų
  • Šviežių salotų lapų
  • 2 puodelių virtų žaliųjų lęšių
  • 1 skardinės konservuotų arba 1 puodelio virtų avinžirnių
  • Pusės raudonojo svogūno

Salotų padažui:

  • Žaliosios citrinos
  • Kokoso cukraus

Gaminam:

  1. Supjaustome ridikėlius ir susmulkiname krapus, kalendrą, salotos lapus ir raudonąjį svogūną.
  2. Viską sumaišome su virtais lęšiais ir avinžirniais.
  3. Žaliosios citrinos sultys sumaišome su cukrumi ir apipilame salotas padažu.

Skanaus!

P.S. Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su IKI.

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *