Desertai Orkaitė Receptai

Receptas: Kriaušių, obuolių ir uogų trupiniuotis

trupiniuotis

AR BŪTI VEGANU YRA BRANGU?

Man kartais tenka girdėti teiginius, kad augalinė mityba yra brangesnė negu tradicinė. Pirmiausiai pasakysiu štai ką: veganizmas ne visada lygus sveikai mitybai.

Todėl – ar būti veganu yra brangu?

Ir taip ir ne.

Viskas labai priklauso nuo jūsų pačių ir jūsų pasirinkimų.

Nes:

Pirmiausiai, jums nėra būtina pirkti sūrio ar dešros veganinių pakaitalų. Sveikesniais nuo jų vis tiek netapsite.

Augalinių baltymų šaltinis – ankštiniai, sojos produktai, grūdinės kultūros – yra labai pigūs produktai palyginti su kitomis produktų grupėmis ir jų užtenka ilgam.

Važiuojame toliau.

Bet kokios sveikos mitybos, taip pat ir veganinės mitybos, pagrindą turi sudaryti daržovės, vaisiai ir riešutai. Taip pat, žinoma, ir tos pačios grūdinės kultūros bei ankštiniai.

Bet kartais taip, sveikesnė mityba yra brangesnė negu nesveika, bet yra keletas bet:

Vaisius, daržoves ir riešutus reikia pirkti nepriklausomai nuo to ar esate veganas ar ne. Tai BET KOKIOS sveikos mitybos pagrindas. Ir aš manau, kad šiems produktams taupyti nereikia. Ir šiaip, jeigu iš savo mitybos išbrauksite šokoladukus, pyragus, tortus, čipsus ir kitus nesveikus produktus, šie pinigai padengs jūsų išlaidas vaisiams. Arba tokia istorija, vieni mano pažįstami sako „Vaisiai – žiauriai brangus dalykas. Sausainių kilogramas kainuoja žymiai pigiau, todėl savo vaikui perkame sausainius“. Bet užtat kiekvieną penktadienį ir šeštadienį perka sau alaus ir čipsus, bei dar ir rūko. O štai vaisiams ir kokybiškam maistui pinigų nėra.

Nėra būtina pirkti supermaisto: Maca miltelių, spirulinos, Acai uogų ar pan. Yra puikių pigesnių alternatyvų, pavyzdžiui, šaldytos uogos (kurias beje galima užsišaldyti pačiam), linų sėmenys ir t.t.

Ir galiausiai, tiesiog paskaičiuokite, kiek pinigų jūs išleidžiate vaistams. Kokybiškesnių produktų ir sveikesnės mitybos pasirinkimas tai investicija į save ir savo sveikatą.

Tokia yra mano nuomonė.

O šianden jūsų dėmesiui KRIAUŠIŲ, OBUOLIŲ IR UOGŲ TRUPINIUOTIS

Jį be galo lengva paruošti, o gaminti galima bet kuriuo metų laiku naudojant atitinkamo sezono vaisius.

Jums reikės (4-6 porcijos) :

  • 2 didelių kriaušių
  • 2 didelių obuolių
  • 350g šviežių arba atšildytų šaldytų uogų (naudojau šaldytas gervuoges)
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 3 valg. š. kokosų arba rudojo cukraus
  • Sumaišytų 1 valg. š. maltų linų sėmenų + 3 valg. š. vandens
  • 3 arbt. š. malto cinamono
  • 180g avižinių dribsnių
  • 80ml klevų arba agavos sirupo
  • 70g susmulkintų graikinių riešutų
  • 1 arbt. š. maltų kardamonų
  • 2 valg. š. viso grūdo miltų (pavyzdžiui, avižinių arba ryžių)
  • ¼ arbt. š. druskos
  • 80g kokosų aliejaus

Ką daryti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Kriaušes ir obuolius nulupkite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo formą (naudojau 26cm skersmens kepimo formą). Sudėkite uogas, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
  3. Ant vaisių užbarstykite cukrų, linų sėmenų mišinį, 2 arbatinius šaukštelius cinamono ir išmaišykite.
  4. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, graikinius riešutus, dar 1 arbatinį šaukštelį cinamono, kardamonus, miltus ir druską. Įpilkite kokoso aliejų ir maišykite, kol mišinys virs trupiniais. Perskleiskite šiuos trupinius ant vaisių.
  5. Trupiniuotį kepkite 30 minučių, kol vaisiai ims kunkuliuoti, o viršus gerai apskrus. Palaukite, kol šiek tiek pravės ir pateikite.

Skanaus!

Patiko?

Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *