Pusryčiai Receptai

Receptas: Kalėdinis pusryčių keksas

Pusryčių keksas1

Jeigu ieškote, kuo gi pusryčiams nustebinti Kalėdinį rytą savo artimuosius, šis KALĖDINIS PUSRYČIŲ KEKSAS bus būtent tai, ko jums reikia. Jis geras tuo, kad yra netgi dar skanesnis pastovėjęs vieną ar dvi dienas, todėl drąsiai galite jį iškepti porą dienų prieš Kalėdas, o vėliau pateikti ant stalo nustebindami savo šeimą veganišku keksu. Keksas yra labai sotus, todėl jo užteks 4-6 žmonėms. 

Jums reikės (8 porcijos) :

  • 1 valg. š. maltų linų sėmenų
  • 3 valg. š. šilto vandens
  • 150 g moliūgo tyrės
  • 1 prinokusio banano
  • 60 ml agavos sirupo
  • 60 ml kokoso aliejaus
  • 40 g rudojo cukraus (su kokoso cukrumi gaunasi dar skaniau)
  • ½ arbt. š. druskos
  • 2 arbt. š. valgomosios sodos
  • 1 arbt. š. cinamono
  • 120 ml augalinio migdolų pieno (galima naudoti ir kitą jūsų mėgstamą augalinį pieną)
  • 1 valg. š. obuolių acto
  • 200 g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 60 g migdolų miltų (jeigu turite, bet nebūtina)
  • Saujos džiovintų spanguolių
  • Saujos graikinių riešutų
  • 100 g juodo 70% šokolado

Ką daryti:

  1. Sumaišome maltus linus sėmenys su vandeniu ir paliekame porai minučių.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Pasiruošiame kepimo popierių. Jeigu jo nenaudosite, tai tiesiog kekso formą lengvai ištepkite kokoso aliejumi.
  3. Į didelį dubenį dedami išbrinkusius linų sėmenys, moliūgo tyrę (kaip ja pasigaminti skaitykite čia), šakute sumaigytą bananą, agavos sirupą ir kokoso aliejų. Sumaišome.
  4. Dedame rudąjį cukrų, druską, sodą ir cinamoną.
  5. Pilame augalinį pieną ir actą ir dar kartą gerai sumaišome.
  6. Dedame miltus, avižas ir, jeigu turite, migdolų miltus.
  7. Peiliu susmulkinam šokoladą ir pusę dedame į tešlą. Įberiame spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus. Sumaišome.
  8. Dedame tešlą į paruoštą kekso formą ir apibarstome likusiu šokoladu.
  9. Kepame 50 minučių ir būtinai paliekama atvėsti minimum 15-20 minučių. Arba, kaip rašiau, keksas dar skanesnis po vienos ar dviejų dienų.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

1 thought on “Receptas: Kalėdinis pusryčių keksas”

  1. Labai skanus, ką tik pašoviau į orkaitę jau trečią tokį keksą per šį šventinį laikotarpį. 😁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *