Mąstant apie receptus, o ypač apie augalinius kepinius, prioritetinis ir pats svarbiausias punktas, kurį aš visada bandau įgyvendinti – sukurti tokį receptą, kuris nesukeltų man kaltės jausmo, tačiau kartu būtų skanus, sotus ir universalus. Šie keksiukai – nuostabus idealios tešlos, riešutų ir juodojo šokolado derinys. Jie tinka pusryčiams, užkandžiui ir vakarienei. Būtinai paragaukite!
Jums reikės (9 -10 keksiukam) :
- 16 g maltų linų sėmenų
- 5 valg. š. vandens
- 3 vidutinių sunokusių bananų
- 2 arbt. š. valgomosios sodos
- 50 g kokoso arba rudojo cukraus
- 60 ml agavos arba klevų sirupo
- 1 valg. š. malto cinamono
- ½ arbt. š. druskos
- 40 g skysto kokoso aliejaus
- 160 g pilno grūdo kvietinių miltų
- 40 g migdolų miltų (galima tiesiog sumalti migdolus blenderyje)
- 45 g avižinių dribsnių
- 30 g pekano riešutų
- 30 g juodo 70% šokolado
Ką daryti:
- Sumaišome maltus linus su vandeniu.
- Giliame inde su šakute suminkom bananus. Tačiau suminkom ne iki piurė, o turi likti nedideli gabaliukai. Įberiame sodos.
- Dedame cukrų, sirupą, druską ir cinamoną. Viską sumaišome.
- Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome.
- Atsargiai dedame miltus, avižas ir viską sumaišome su mediniu arba plastikiniu šaukštu.
- Šokoladą supjaustome nedideliais 1 x 1 cm gabaliukais.
- Silikonines keksiukų formeles lengvai sutepame kokoso aliejumi. Dedame tešlą.
- Ant viršaus lengvai įspaudžiame pekeno riešutus, bei šokolado gabaliukus.
- Kepame 25 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Funkcija su ventiliatoriumi.
Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas