Pusryčiai Receptai

Receptas: Avižiniai pusryčių keksiukai

keksiukai

Mąstant apie receptus, o ypač apie augalinius kepinius, prioritetinis ir pats svarbiausias punktas, kurį aš visada bandau įgyvendinti – sukurti tokį receptą, kuris nesukeltų man kaltės jausmo, tačiau kartu būtų skanus, sotus ir universalus. Šie keksiukai – nuostabus idealios tešlos, riešutų ir juodojo šokolado derinys. Jie tinka pusryčiams, užkandžiui ir vakarienei. Būtinai paragaukite!

Jums reikės (9 -10 keksiukam) :

  • 16 g maltų linų sėmenų
  • 5 valg. š. vandens
  • 3 vidutinių sunokusių bananų
  • 2 arbt. š. valgomosios sodos
  • 50 g kokoso arba rudojo cukraus
  • 60 ml agavos arba klevų sirupo
  • 1 valg. š. malto cinamono
  • ½ arbt. š. druskos
  • 40 g skysto kokoso aliejaus
  • 160 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • 40 g migdolų miltų (galima tiesiog sumalti migdolus blenderyje)
  • 45 g avižinių dribsnių
  • 30 g pekano riešutų
  • 30 g juodo 70% šokolado

Ką daryti:

  1. Sumaišome maltus linus su vandeniu.
  2. Giliame inde su šakute suminkom bananus. Tačiau suminkom ne iki piurė, o turi likti nedideli gabaliukai. Įberiame sodos.
  3. Dedame cukrų, sirupą, druską ir cinamoną. Viską sumaišome.
  4. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome.
  5. Atsargiai dedame miltus, avižas ir viską sumaišome su mediniu arba plastikiniu šaukštu.
  6. Šokoladą supjaustome nedideliais 1 x 1 cm gabaliukais.
  7. Silikonines keksiukų formeles lengvai sutepame kokoso aliejumi. Dedame tešlą.
  8. Ant viršaus lengvai įspaudžiame pekeno riešutus, bei šokolado gabaliukus.
  9. Kepame 25 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Funkcija su ventiliatoriumi.

Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *