Makaronai Receptai

MAKARONAI SU ŠPINATŲ IR KOKOSO PADAŽU

veganiški makaronai

Šiandien pietums – viso grūdo makaronai su špinatų ir kokoso padažu. Skanūs! Gražūs! Su špinatais, kokoso grietinėle ir cukinija. Kai norisi įvairovės jūsų kasdieniame meniu.

Tikra žalia meilė akims!

REIKĖS (2 porcijoms):

  • Viso grūdo spagečių (2 porcijos)
  • 200g špinato
  • 150ml kokoso pieno (grietinėlės)
  • ½ arbt. š. raudonėlio
  • ½ arbt. š. čiobrelio
  • ½ arbt. š. rozmarino
  • 2 arbt. š. Provanso žolelių mišinio
  • 1/3 muskato riešuto
  • 1 arbt. š. kukurūzo krakmolo
  • Druskos
  • 1 vnt. nedidelės cukinijos
  • 200g. žalių šaldytų žirnelių
  • 1 valg. š. kokoso aliejaus
  • Alyvuogių aliejaus

GAMINAME:

  1. Paruošiame makaronus pagal instrukciją. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame padėję į šalį.
  2. Nuplauname daržoves. Supjaustome cukiniją vidutiniais gabaliukais. Šaldytus žirnelius atitirpiname arba porą min. paverdame vandenyje, kol jie gražiai pažaliuos.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200°C. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Alyvuogių aliejų sumaišome su Provanso žolelėmis. Cukinijos gabaliukus gerai apvoliojame aliejuje. Dedame ant skardos ir kepame 20-30 min.
  4. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų. Dedame špinatus. Pora minučių troškiname. Dedame raudonėlį, čiobrelius ir rozmariną. Pilame kokoso pieną. Tarkuotą muskato riešutą. Truputėlį druskos. Dar porą min. troškiname.
  5. Špinatus su kokoso pienu perpilame į blenderį. Sumalame iki padažo konsistencijos. Pilame atgal į keptuvę. Įkaitiname. Dedame 1 arbt. š. kukurūzų krakmolo ir nuolatos maišome, kol padažas sutirštės.
  6. Sujungiame makaronus su padažu. Dedame cukinijas. Papuošiame žolelėmis. Pabarstome juodaisiais pipirais ir moliūgo sėklomis.

Skanaus! Makaronai su špinatų ir kokoso padažu paruošti!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *