Orkaitė Receptai

FOKAČIJA SU POMIDORAIS IR ROZMARINU

Fokačija su pomidorais ir rozmarinu

Kartais tu ieškai tinkamų ingredientų, kad sukurti išskirtinius receptus, o kartais ingredientai patys tave suranda. Ši veganiška fokačija su pomidorais ir rozmarinu yra įvairiaspalvių vyšninių pomidorų ir kvepiančių šviežių rozmarinų šventė.

Viskas prasidėjo nuo apsilankymo parduotuvėje perkant produktus ir pamačius nuostabiai atrodančius vyšninius pomidoriukus. Tai būtų nieko ypatingo jeigu einant iš daržovių ir vaisių skyriaus nebūčiau pamatęs šviežių rozmarinų su nuolaida. Tada galvoje iškart pradėjo suktis varžteliai su įvairiausiomis receptų idėjomis. Hm, kas man labiausiai asocijuojasi su rozmarinais..? Italija. Duona. Fokačija. Aišku, čia truputi supaprastinau savo minčių eigą, bet esmę pagavote  

Fokačija yra itališka duona, kurios tešla beveik tokia pati, kaip picos. Tai mielinė tešla, kuri greit pakyla, jos nereikia kočioti, galima pridėti norimų priedų arba galima gaminti klasikinį variantą, kai naudojamas tik aliejus ir druska. Ji paprasta, pagaminama gana greitai, yra puri, švelni ir labai gardi. Ji puikiai tinka kaip užkandis, aperityvas, paplotis sumuštiniams ar kaip duona prie daugelio sriubų. Aš neabejoju, kad jus būsite sužavėti šios veganiškos fokačijos su pomidorais ir rozmarinu išvaizda, kvapu ir (kas svarbiausia) skoniu.

P.S:  Jei gaminsite šią mano veganiška fokačija su pomidorais ir rozmarinu, nepamirškite Instagrame pažymėti @kastasavokadas bei naudokite #kastasavokadas hashtag.

Man labai patinka matyti, kaip jūs išbandote mano receptus!

fokačija

Reikės:

  • 500g / 4 puodelių baltų miltų
  • 7g sausų mielių
  • 1 ½ arbt. š. druskos
  • 320ml vandens
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 20 vyšninių pomidorų
  • 2 šviežio rozmarino šakelių

Gaminame:

  1. Sumaišykite miltus, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje. Įmaišykite vandenį ir aliejų, kad mišinys virstų lipnia tešla.
  2. Tada iškrėskite tešlą ant švaraus darbinio paviršiaus. Minkykite rankomis, kol masė bus vienalytė ir glotni, – maždaug 10 minučių.
  3. Sukočiokite tešlos rutulį ir šiek tiek aptepkite aliejumi. Palikite iškilti švariame dubenyje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.
  4. Palikite pastovėti šiltoje vietoje maždaug 1 ar 2 valandas.
  5.  Kai masės padvigubės, perdėkite ant darbinio paviršiaus ir suspauskite, kad būtų maždaug stačiakampio formos. Uždėkite ant truputį aliejumi pateptos plokščios skardos. Paspaudykite tešlą pirštais iki pat kampų.
  6. Pirštų galiukais per visą paviršių įspauskite gilias skylutes – beveik iki dugno ir įspauskite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Pašlakstykite paviršių alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei rozmarinais.
  7. Dabar uždengę palikite iškilti maždaug pusvalandį.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Kepkite maždaug 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 200 °C ir kepkite dar 10-15 minučių.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *