Savaitės meniu

Savaitės meniu planavimas: 10 pagrindinių produktų, kuriuos turite laikyti savo spintelėje

meniu_spintele_1

Produktai, kurie palengvina ir pagreitina jūsų menių planavimą yra dviejų tipų: pirmiausiai tie, kurie reikalingi kiekvienam patiekalui gaminti ir tie, kuriuos jūs naudosite nuolatos. Tad jeigu esate pasiruošę palengvinti savo savaitinį menių planavimą, atkreipkite dėmesį  į savo spintelių turinį.

Produktai, kurie visada yra po ranka yra sėkmės raktas sklandžiam meniu planavimui. Jie yra tokie universalūs, kad juos galima pritaikyti įvairiems dalykams gaminti ir jie yra naudojami kiekviename jūsų gaminamame patiekale. Netgi tomis dienomis, kai galvosite, kad neturite ką valgyti, šitie pagrindiniai produktai pavers jūsų makaronus skania vakariene, o ryžius vieno puodo stebuklu.

Šiandien jūsų dėmesiui 10 pagrindinių produktų, kuriuos turite laikyti savo spintelėje, norint, kad meniu planavimas veiktų sklandžiai:

Aliejai: alyvuogių ir kokoso

Aliejus yra esminis jūsų spintelės elementas ir jis bus naudojamas kasdien. Kokoso aliejus yra universaliausias ir geriausias pasirinkimas kepimui, o alyvuogių aliejus tinka salotoms ar jų padažams gaminti.

Mano spintelėje:
Kokoso aliejus (kepimui, troškinimui, užkandžiams ir desertams gaminti), alyvuogių aliejus (salotoms gardinti), rapsų aliejus (jeigu reikia neutralaus skonio aliejaus arba jeigu netikėtai baigėsi kokoso aliejus ir reikia kažką kepti) ir linų sėmenų aliejus (geriu jo po 1 val. šaukštą per dieną).

Baltojo vyno actas

Nepainiokite su stipresniu distiliuotu obuoliu ar spiritiniu actu. Baltojo vyno actas yra švelnesnis, nei jo raudonas kolega ir turi būti jūsų spintelėje. Jis paryškina padažų ir sriubų skonį ir yra puikus pagrindas salotų padažams.

Mano spintelėje:
Baltasis vyno actas (sriuboms, padažams) ir ekologiškas, natūralus, nepasterizuotas obuolių sidro actas (norint greičiau atsibusti ir sureguliuoti padidėjusi organizmo rūgštingumą, kas rytą išgeriu 0,5 l vandens su 2 valg. šaukštais obuolių acto).

meniu_spintele_2

Druska ir pipirai

Nors tai ir yra akivaizdūs produktai jūsų spintelėse, tačiau atsižvelgus į jų svarbumą, juos būtina paminėti. Pradėkite nuo jūros arba himalajų druskos ir atraskite sau tinkamiausią. O juoduosius pipirus rinkitės arba maltus (atkreipkite dėmesį, kad būtų be jokių priedų) arba dar geriau negrūstus (jeigu turite pipirų malūnėlį).

Mano spintelėje:
Himalajų druska (naudojama daugiausiai) ir jūros druska (jeigu baigiasi Himalajų)

Sultinys

Rinkitės daržovių sultinio kubelius, miltelius arba skystą daržovių sultinį. Sultinio kubelis mano virtuvėje produktas, be kuriuo neapsieina nei viena sriuba ar daržovių troškinys.

Mano spintelėje:
2 pakeliai ekologiškų daržovių sultinio kubelių (naudoju sriuboms, troškiniams, padažams).

meniu_spintele_3

Ryžiai

Tai yra labai universalus produktas iš kurio galima pagaminti labai daug skirtingų patiekalų. Todėl visada laikykite bent vieną jų pakelį savo spintelėje. Rinkitės ruduosius ryžius, kadangi juose daugiau ląstelienos ir jie yra mažiau apdoroti negu baltieji ryžiai. Nesate ryžių gerbėjas? Tada rinkitės bolivines balandas (kinva), sorų kruopas, grikius ar burnočio sėklas.

Mano spintelėje:
Rudieji ryžiai, Bolivinės balandos (baltoji, raudonoji), sorų kruopos, grikiai, avižiniai dribsniai.

Makaronai

Spagečiu dubuo su pomidorų ir bazilikų padažu yra vienas gardžiausiu patiekalu, kuri galima greitai susimesti ir pasigaminti vakarienei, kai grįžtate pavargę po darbo ar, kai nesinori gaminti kažką prašmatnaus. Stenkitės rinktis pilno grūdo makaronus, bei taip pat galite rinktis įvairių formų ar kultūrų makaronus: grikių, ryžių, kiniškus ir t.t.

Mano spintelėje:
Spagečiai (paprasti ir pilno grūdo), įvairių kitų formų makaronai ir įvairus kiniški makaronai.

meniu_spintele_4

Pupelės ir lęšiai

Gausios baltymų, konservuotos arba džiovintos pupelės bei lęšiai gali paversti paprastas salotas į visavertį valgį. Taip pat tai yra pagrindas tirštai sriubai, troškiniui ir dar daugiau.

Mano spintelėje:
Kadangi esu didelis ankštinių daržovių, o ypač lęšių gerbėjas, tai šito gėrio mano spintelėje yra gausybė: avinžirniai (džiovinti ir konservuoti), skaldyti žirniai, lęšiai (žalieji ir raudonieji), pupelės (baltos, raudonos, juodos. Džiovintos ir konservuotos).

Konservuoti pomidorai

Trinti, vyšniniai ar smulkinti konservuoti pomidorai yra spintelės superžvaigždės. Šis universalus produktas gali pakelti jūsų gaminamą padažą, sriubą, troškinį į aukštesnį lygį.

Mano spintelėje:
Trinti pomidorai, lupti pomidorai savo sultyse, smulkinti pomidorai, ekologiškas pomidorų padažas.

meniu_spinteles_5

Saldikliai

Jūsų virtuvėje turi būti alternatyvus saldiklis cukrui, kurį tikiuosi naudojate vis rečiau ir rečiau. Tai gali būti klevų sirupas, agavos sirupas arba tiesiog medus. Saldiklis jums bus reikalingas gaminant padažus salotoms ar balansuojant skonius įvairiuose troškiniuose.

Mano spintelėje:
Datulės (saldinti žaliuosius kokteilius), agavos sirupas (padažams), rudasis cukrus (dėl viso pikto).

Kokoso pienas

Savo spintelėje visada turėkite bent vieną kokoso pieno skardinę, nes jis suteikia paprastam daržovių troškiniui turtingo ir sodraus skonio. Naudokite kreminėms sriuboms, troškiniams, daržovių kariui arba desertams gaminti.

Mano spintelėje:
Kokoso pienas skardinėje (kariui ir kitiems troškiniams), kokoso grietinėlė (desertams).

O dabar jūsų eilė – kaip manote, kokie produktai yra svarbiausi ir kuriuos būtina laikyti savo spintelėje?

Jums taip pat bus naudinga:

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

 El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

 Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *