Šios salotos – dažnas madingų burgerinių svečias. Dažniausiai jas dosniai gardinamos paprastu majonezų, todėl veganai automatiškai jų atsisako. Tačiau mes taip paprastai nepasiduosime! Velniškai skanias salotas gali tapti dar skanesnės jei mes jas padarysime veganiškai įmaišydami naminiu, veganišku majonezu. Būtinai paragaukite!
Jums reikės (2 asmenims) :
- 300g paprastų kopūstų
- 150g raudonųjų kopūstų
- 200g morkų
- Saujos šviežių petražolių
Majonezui:
- 150ml vandens
- 2 valg. š. Dižono garstyčių
- ½ citrinos sulčių
- 150g anakardžių riešutų
- 1 vnt. salierų stiebo
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- 1 arbt. š. maistinių mielių (Nutrition yeast)
Ką daryti:
- Sumaišyti visus majonezo ingredientus su elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistencijos.
- Susmulkinkite kopūstus ir morkas daržovių pjaustyklės pagalba, pagardinkite jas naminiu majonezu bei papuoškite smulkintomis petražolėmis.
Pateikite su daržovių paplotėliais ar falafeliais!
Skanaus!
Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas