Šis veganiškas šokoladinis tortas yra sukurtas būti jūsų Naujųjų metų šventės arba, bet kokio kito vakarėlio, žvaigžde. Ir patikėkite manimi, jūs sulauksite gausybę nuoširdžiausių komplimentų! „Jūs jį pagaminote be kiaušinių, sviesto ir pieno? Kaip? Kaip jums pavyko pagaminti tokį švelnų biskvitą?“. “Tiesiog neįmanoma, kad šis nuostabus kremas būtų pagamintas be grietinėlės”. Būtent taip reaguos jūsų vakarėlio svečiai. Aš jums pažadu!
Jums reikės:
Biskvitas:
- Biskvitui pagaminti naudokite mano UOGŲ BROWNIE receptą, tačiau DU KARTUS padidinkite ingredientus.
Kremui:
- 180g anakardžio riešutų (1 val. užmirkytų karštame vandenyje arba 6 val. šaltame)
- 1 skardinės kokoso pieno (Dėmesio! Reikės tik kietosios dalies, todėl vienai dienai įdėkite skardinę į šaldytuvą ir lengvai galėsite atskirti skystį nuo kietosios dalies)
- 30g cukraus pudros
- 40g kokoso aliejaus
Papuošimui:
- Šviežių arba šaldytų uogų
- Kakavos miltelių
Ką daryti:
- Sumaišykite biskvito ingredientus ir padalinkite į 2 dalis. Jeigu turite dvi vienodas formas, tai galite kepti abi vienu metu. Jeigu turite vieną formą, tada kepkite vieną paskui kitą, tačiau būtinai leiskite biskvitui atvėsti 20 minučių. Per tą laiką, kaip tik galėsite pasigaminti kremą.
- Blenderio pagalba sumaišykite visus kremo ingredientus. Įdėkite į šaldytuvą 30-40 min.
- Kremą tepkite ant visiškai atvėsusių biskvitų.
- Papuoškite uogomis, bei kakavos milteliais.
Skanaus!
Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas
Sveiki. Ar galima naudoti kokosų kremą vietoj pieno? Ar reikia ji šaldyti prieš naudojimą? Kiek g naudoti?
Ar gerai supratau, kad uogas į tešlą dedame neatitirpintas ir cielas?
Ačiū, nuostabus tortas! Labai skanus ir greitai pagaminamas, o vegan sudėtimi lieka nustebinti lieka visi ragavusieji!
Kokias uogas naudojot biskvitui? Planuoju naudoti šaldytas braškes ir avietes, ar reiktų jas iš pradžių susmulkinti?
Naudojau šaldiklyje turimus šaldytus juodosius serbentus. Jūsų braškes ir avieties puikiai tiks. Smulkinti nereikia,
O! Priminėt, kad ir aš turiu juodųjų serbentų, tikriausiai juos ir panaudosiu. 🙂
Ir dar klausimas kokio dydžio formą naudotoj?
Naudojau 24cm skersmens formą. Turiu tik vieną, tad kepiau du kartus 🙂
Šis tortas tikrai tobulas ir vertas dėmesio! Gaminsiu jį vėl ir vėl. Puikus receptas. Ačiū!