Dievinu saldžiąsias bulves arba dar kitaip žinomas, kaip batatus. Ar dėl to, kad esu pavargęs nuo mūsų paprastų bulvių ar dėl to, kad man patinka tas saldžiai puikus batatų skonis, nežinau. Žinau, tik kad valgau juos, kaip išprotėjęs ir valgysiu kol nenusibos.
Aišku, aš nieko nesu prieš mūsų, lietuvių mylimas ir mėgstamas, lietuviškąsias bulves. Tiesiog kartais nusibosta jas valgyti ir norisi kažko panašaus bet kartu ir kitokio. Ir čia į pagalbą puikiai ateina Batatai.
O dar nepamirškime, kad batatai yra vienas geriausiu vitamino A ir vitamino C šaltinių.
Šiame recepte aš netgi sumiksavau abidvi bulves ir gavosi iš tikrųjų gana neblogai.
Tik prisipažinsiu, kad blyneliai gavosi šiek tiek sausoki, todėl šalia pasidariau sau paprasčiausią padažą iš to kas buvo šaldytuve: sojų jogurto, česnako, cibiržolės ir paprikos miltelių.
Blyneliai gavosi iš išorės traškus, o viduje minkšti. Tobulas skonis.
Jums reikės (4 asmenims) :
- 1 vnt. didelės saldžiosios bulvės
- 3 vnt. vidutinės bulvės
- 400g skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 vnt. svogūnas
- Saujelės prieskoninių žolelių (petražolių, kalendrų, baziliko)
- Žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
Padažui:
- Indelis nesaldaus sojų jogurto
- 1 vnt. česnako skiltelės
- ¼ arbat.š. cibiržolės
- ¼ arbat.š. paprikos miltelių
- Druskos
Ką daryti:
- Saldžiąją bulvę, taip pat ir paprastąsias bulves, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir virkite, kol suminkštės.
- Išvirtas bulves atvėsinkite ir sutrinkite su puse konservuotų pupelių, o kitą pusę pupelių įmaišykite į trintą masę.
- Į bendrą masę įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną ir smulkintas prieskonines žoleles. Įberkite aitriąją papriką.
- Formuokite nedidelius blynelius, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaus!
Įkvėpta: “VMG 2016 03”
Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas