Receptai Troškiniai

Receptas: Saldžiųjų bulvių ir morkų kario troškinys

Karis2

Šitas saldžiųjų bulvių ir morkų kario troškinys yra aštrus, sūrus ir saldus vienu metu. Tai įvairaus skonio užtaisas, todėl jis patiks net pačiam išrankiausiam valgytojui.

Šiandienos patiekale naudojau žaliąją kario pastą. Ją galite rasti didesnėse arba specializuotose parduotuvėse, rytų virtuvės skyriuje. Kainą nėra didelė (2-3 Eur), o pastos užteks labai ilgam.

O aš mėgstu troškinius. Tai yra tarsi vieno puodo stebuklai. Pasigaminu vieną ir užtenka dviejų ar trijų dienų pietums. Ir juos netgi galite užšaldyti ilgesniam laikui.

Tad pirmyn gaminti!

Jums reikės (4 porcijos) :

  • 2 puodelių virtų rudųjų ryžių
  • 2 valg. š. Kokoso aliejaus
  • 1 vidutinio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Piršto dydžio šviežios imbiero šaknies
  • ½ valgomojo šaukšto žaliosios kario pastos (Jeigu mėgstate aštriaus dėkite 1 pilną šaukštą)
  • Pusės pakelio šaldytų šparaginių pupelių
  • 1 didelės arba 2 vidutinių saldžiųjų bulvių
  • 2 didelių arba 3 vidutinių morkų
  • 1 skardinės kokoso pieno
  • 2 puodeliai vandens
  • 1 vnt žalios citrinos
  • 1 arb. šaukštelio agavos sirupo arba kito saldiklio (galite naudoti rudąjį cukrų)

Ką daryti:

  1. Gerai nuplaukite ir išvirkite ruduosius ryžius.
  2. Didėliame puode storu dugnu arba gilioje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir imbiero šaknį. Įberkite žiupsnį druskos. Sumažinkite ugnį ir lėtai, vis pamaišydami, kepinkite 3 minutes.
  3. Įdėkite žaliosios kario pastos, sumaišykite ją, kad tolygiai pasiskirstytų. Būkite atsargūs, pradžioje geriau pastos įdėti mažiau.
  4. Įdėkite šaldytų šparaginių pupelių ir kepinkite kol jos visiškai atitirps.
  5. Tada įdėkite supjaustytas saldžiąsias bulvės bei morkas. Supilkite kokoso pieną ir tiek vandens, kad uždengtų visas daržoves. Troškinkite viską 15-20 minučių, arba kol daržovės suminkštės.
  6. Pabaigoje įspauskite citrinos sultys, įpilkite agavos sirupo arba kito saldiklio. Paragaukite ir pagal skonį pasūdykite.
  7. Patiekite su rudaisiais ryžiais. Galite pagardinti šviežiomis žolelėmis.

Likučius galite laikyti šaldytuve sandariame inde 4-5 dienas arba galite užšaldyti. Todėl šis patiekalas puikiai tiks jūsų savaitės meniu.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *