Receptai Troškiniai

Receptas: Rytietiškas troškinys su špinatais ir tofu

Manęs dažnai klausia, kad va tu visąlaiką kalbi tiktais apie augalinės mitybos pliusus, o yra kokie nors minusai? Ir žinokite yra. Vienas ir vienintelis. Žiema mums būna žymiai šalčiau.

Tačiau tai ganėtinai lengvai išsprendžiama – reikia tiesiog susidraugauti su prieskoniais, o ypač aštresniais iš jų. Žiema naudokite daugiau kario, cibiržolės, aštrios paprikos, čili, imbiero ir panašiai.

O jūsų žiemos vakarienei puikiai tiks šis rytietiškas troškinys su špinatais ir tofu.

Jums reikės (2 asmenims) :

  • 250g špinatų
  • 1 morkos
  • Saujos kokosų drožlės
  • 400ml skardinės kokoso pieno
  • 400 g skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • Sojų padažo
  • 2 šaukštelių žaliosios pastos
  • 200g Tofu

Ką daryti:

  1. Nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite špinatus, o morką nuskuskite ir tuo pačiu skustuku supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis.
  2. Įkaitinkite gilesnę keptuvę ar puodą, kuriame galima troškinti, suberkite kokoso drožles ir pakaitinkite kelias minutes, kol pasklis kvapas.
  3. Supilkite kokosų pieną. Į masę berkite nusunkintus avinžirnius, cinamoną, įpilkite šlakelį sojų padažo, įdėkite kario pastos. Viską gerai išmaišykite.
  4. Sudėkite kubeliais supjaustytą tofų ir kelias minutes viską pakaitinkite, ko tofu suminkštės. Galiausiai sudėkite morkas ir špinatų lapus. Uždenkite ir troškinkite kol morkos taps minkštos o špinatai suglebs.

Skanaus!

Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

 El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

 Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *