Manęs dažnai klausia, kad va tu visąlaiką kalbi tiktais apie augalinės mitybos pliusus, o yra kokie nors minusai? Ir žinokite yra. Vienas ir vienintelis. Žiema mums būna žymiai šalčiau.
Tačiau tai ganėtinai lengvai išsprendžiama – reikia tiesiog susidraugauti su prieskoniais, o ypač aštresniais iš jų. Žiema naudokite daugiau kario, cibiržolės, aštrios paprikos, čili, imbiero ir panašiai.
O jūsų žiemos vakarienei puikiai tiks šis rytietiškas troškinys su špinatais ir tofu.
Jums reikės (2 asmenims) :
- 250g špinatų
- 1 morkos
- Saujos kokosų drožlės
- 400ml skardinės kokoso pieno
- 400 g skardinės konservuotų avinžirnių
- 1 šaukštelio cinamono
- Sojų padažo
- 2 šaukštelių žaliosios pastos
- 200g Tofu
Ką daryti:
- Nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite špinatus, o morką nuskuskite ir tuo pačiu skustuku supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis.
- Įkaitinkite gilesnę keptuvę ar puodą, kuriame galima troškinti, suberkite kokoso drožles ir pakaitinkite kelias minutes, kol pasklis kvapas.
- Supilkite kokosų pieną. Į masę berkite nusunkintus avinžirnius, cinamoną, įpilkite šlakelį sojų padažo, įdėkite kario pastos. Viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite kubeliais supjaustytą tofų ir kelias minutes viską pakaitinkite, ko tofu suminkštės. Galiausiai sudėkite morkas ir špinatų lapus. Uždenkite ir troškinkite kol morkos taps minkštos o špinatai suglebs.
Skanaus!
Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!
Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:
El. paštas: [email protected]
Facebook: kastasavokadas
Instagram: kastasavokadas