Receptai Troškiniai

Receptas: Raudonųjų lęšių sriuba / troškinys

Receptas: Raudonųjų lęšių sriuba_1

Šią RAUDONŲJŲ LĘŠIU SRIUBĄ, o galbūt pavadinčiau netgi troškinį, aš gaminu labai dažnai. Jį pagaminti yra lengva ir greita, plius naudojami ingredientai yra nebrangus ir visada būna po ranka.
Labai maistingas ir skanus troškinys suvirpina širdį kiekvienam, kuris jo paragauja. Patikėkite manim!
Raudonųjų lęšių tekstūra yra aksominė, o skonis subtilus, jie tobulai tinka tyrėms ir sriuboms, nes verdami greitai suyra. Juose mažai kalorijų, beveik nėra riebalų, tačiau didelio skaidulinio medžiagų kiekio dėka jie yra labai sotūs. Be to, kad aprūpina organizmą lėtai pasisavinamais sudėtiniais angliavandeniais, lęšiai energijos suteikia dar ir papildydami geležies atsargas. Tai ypač gera žinia moterims, kurioms dažnai trūksta geležies, kadangi lęšiuose, kitaip nei kitame geležies šaltinyje – raudonoje mėsoje – mažai riebalų ir kalorijų.

Receptas: Raudonųjų lęšių sriuba_2

Jums reikės (4 porcijos) :

  • 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
  • 2 susmulkintų vidutinių svogūnų
  • 4-5 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 valgomojo šaukšto smulkintų šviežių imbierų
  • Jūros druskos
  • 1 valgomojo šaukšto maltų kuminų
  • ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno paprikų (arba aitriųjų paprikų)
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
  • 1 vidutinės citrinos supjaustytos griežinėliais
  • 1 puodelio / 200 g raudonųjų lęšių, gerai išskalautų ir jei yra galimybė, pamirkytų
  • 1 litro daržovių sultinio jeigu norite sriubos konsistencijos / 0.5 l jei norite troškinio konsistencijos
  • Šviežių kalendrų lapelių / svogūnų laiškų / petražolių lapelių

Ką daryti:

  1. Vidutinio didumo puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus, česnakus, imbierus. Kepinkite 5 minutes, kol suminkštės. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite kuminus, paprikas ir maišydami kepinkite dar maždaug minutę, kol pasklis aromatas.
  2. Sudėkite pomidorus, 4 citrinos griežinėlius ir lęšius. Supilkite daržovių sultinį ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir lėtai virkite maždaug 20 minučių arba kol lęšiai suminkštės.
  3. Patiekite papuošę kalendromis, svogūno laiškais arba petražolėmis. Įdėkite porą citrinos griežinėlių.

Šis receptas puikiai tik į jūsų savaitės menių!

Skanaus!

Įkvėpta: Sarah Britton

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *