Receptai Salotos

Receptas: Raudonųjų kopūstų ir ‘Kale’ salotos su džiovintais pomidorais

Raudonųjų kopūstų ir "Kale" salotos su džiovintais pomidorais_1

Raudonųjų kopūstų ir ‘Kale’ salotos su džiovintais pomidorais nustebins Jūs savo suderintų spalvų spektru. Pirmiausia Jūs pamilsite šias salotas akimis. Čia ir ryškiai violetinė (raudonasis kopūstas),  ir skaisčiai žalia (salotos), ir tamsiai raudona (džiovinti pomidorai). Pateikite šias salotos baltoje lėkštėje ir pritrenkite savo draugus.

Prisipažinsiu, pirmą kartą gaminau kažką su raudonuoju kopūstu. Anksčiau tai nebuvo pati populiariausia daržovė mano meniu. Ir šiaip turėjau kažkokius komplikuotus santykius su kopūstais jau nuo pat vaikystės. Ar dėl to, kad buvau verčiamas valgyti taip nemėgstamą kopūstų sriubą ar dėl to, kad vaikystėje kas antras patiekalas buvo iš kopūsto? Aš nežinau. Tačiau ką tikrai žinau, kad dabar bandau iš naujo atrasti tą prarastą ryšį su kopūstais ir kopūstinių šeimos nariais.

Jeigu ir Jūs jaučiatės panašiai, tai geriausiąsias būdas iš naujo susipažinti su kopūstais – raudonasis kopūstas. Jis skanus, nors galbūt kiek aitresnio skonio, pilnas vitamino C ir kas svarbiausia jis nuostabiai fantastiškos spalvos.

Raudonųjų kopūstų ir "Kale" salotos su džiovintais pomidorais_2

Jums reikės (2 porcijos) :

  • 200 g lapinio kopūsto „Kale“
  • 200 g raudonojo kopūsto
  • ½ puodelio saulėje džiovintų pomidorų
  • 3 valg. š. kanapių arba saulėgrąžų sėklų
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. Š. jūros druskos

Ką daryti:

  1. „Kale” salotas nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite nuo stiebo palikę tik pačius lapus. Suplėšykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį.
  2. Raudonąjį kopūstą supjaustykite peiliu kuo smulkiau arba panaudokite daržovių pjaustyklę. Suberkite į dubenį su „Kale“ salotomis. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir pasūdykite. Gerai sumaišykite ranku pagalba, spausdami tarp pirštų.
  3. Saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite ir suberkite į dubenį, viską gerai išmaišykite.
  4. Patiekite lėkštėse, užbarstykite sėklų ir, jei reikia, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

Šis receptas puikiai tik į jūsų savaitės menių!

Skanaus!

Įkvėpta: „Nauja draugystė su maistu“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *