Pusryčiai Receptai

Receptas: pusryčių moliūginiai blynai

blynai1

Blynai – vienas iš mylimiausių mano vaikystės valgių. Mamai iš spintelės traukiant miltus, kefyrą, pjaustant obuolius, minkant tešlą, aš, visą šitą procesą stebėdamas, jau žinojau, kad artėja gardžių blynų laikas. Jeigu jums po ranka guli nepanaudoto moliūgo gabaliukas, išsaugokite jį ir pradžiuginkite pusryčiams ar brunch‘ui save ir savo šeimą gardžiais blynais. Blynai gaminami neįtikėtinai greitai ir lengvai, o taip pat juos puikiai galima iškepti be jokio aliejaus.

blynai2

Jums reikės (12 blynų) :

  • 3 valg. š. moliūgų tyrės
  • 1 ⅓ augalinio pieno
  • 1 ⅓ stiklinės miltų (galite naudoti pilno grūdo kvietinius, avižinius, speltos ir kt.)
  • 2 arbt. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio cinamono, imbiero, muskato
  • 1-2 valg. š. rudojo ar kokoso cukraus ar stevijos

Priedai prie blynų:

  • Uogienė
  • Sirupas (datulių, klevų, šokoladinis ar kt.)
  • Šviežios ar šaldytos uogos (aš naudojau šaldytas avietes)
  • Vaisiai

Ką daryti:

Moliūgo tyrė:

  • Tyrę galite pasiruošti iš anksto. Galite ją laikyti šaldytuve 3-4 dienas, arba sudėję į maišelius įdėti į šaldiklį.
  • Galite naudoti arba visą moliūgą, arba tam tikrą jo dalį. Nuplaukite ir supjaustykite jį vidutinio dydžio gabaliukais, odelę palikite. Sudėkite viską į skardą ir kepkite 180 °C, 40-50 minučių, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Moliūgui suminkštėjus ištraukite jį iš orkaitės ir atvėsinkite. Nuimkite odelę (po kepimo tai turėtumėte padaryti labai lengvai), įdėkite viską į blenderį ir, įpylė truputį vandens, viską sutrinkite iki vientisos masės.

Blyneliai:

  • Dubenyje gerai sumaišykite pieną, moliūgų tyrė ir cukrų.
  • Kitame giliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
  • Skystą dalį įpilkite į dubenį su miltais ir švelniais judesiais  maišykite iki kol gausite vientisą tešlą.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite nelimpančios dangos keptuvę. Jeigu reikia galite įpilti nedidelį kiekį augalinio aliejaus, tačiau iš tikrųjų, blynai puikiai iškepa ir be jo.
  • Į keptuvę įdėkite 2 valg. š. tešlos ir atsiradus burbuliukams (greitai) medinės mentelės pagalba apverskite blynelius. Jeigu matote, kad pirmoji pusė per stipriai apskrudo, sumažinkite ugnį.
  • Iškepkite visus blynelius ir patiekite juos su mylimiausiais priedais savo nuožiūra.

Skanaus!

Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

 El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

 Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *