Pusryčiai Receptai

Receptas: Per naktį mirkytos avižos su vaisiais ir uogomis

avizos1

Daug kartų kartojau, bet pakartosiu dar kartą – visada valgykite pusryčius. Sveiki pusryčiai – tai puiki dienos pradžia ir didžiausia pagalba padedanti nepriimti blogų maisto sprendimų visos dienos eigoje.

Tačiau pas kiekvieną iš mūsų būna dienų, kai mes tyčia ar netyčia „pramiegame“ žadintuvą, kai mes žinome kad tingėsime ryte gaminti ar kai tiesiog norime paragauti kažko naujo. Todėl šis receptas skuba jums į pagalbą. Jis labai paprastas ir greitas, nes pagaminti užtrunka tik kokias 10 minučių. Plius, šį per naktį mirkytą košė, kiekvieną kartą galės būti vis kitokia. Viskas priklausys nuo jūsų fantazijos. Čia tinka visi vaisiai ir visos uogos. Taip pat visada galite pasigaminti didesnį kiekį ir laikyti jį šaldytuve (puikiai išsilaiko 3 dienas). Šį košė puikiai tinka į savaitės menių.

Pirmyn!

Jums reikės (4-6 porcijos) :

  • 150g avižų dribsnių
  • 2 valgomieji šaukštai „Chia“ sėklų
  • 600ml migdolų arba kito augalinio pieno
  • ¼ arb. šaukštelio vanilinio ar migdolų ekstrakto (nebūtina)
  • 1 valgomasis šaukštas malto muskato riešuto
  • 1 obuolys (nuluptas ir supjaustytas)
  • Agavos sirupo
  • Jūsų mėgstamu vaisių, uogų ir riešutų (aš naudojau bananą, avietes ir žemės riešutus).

Ką daryti:

  1. Dideliame inde sumaišykite avižas, „Chia“ sėklas, migdolų pieną, vanilės ekstraktą, maltą muskatą ir supjaustytą obuolį. Uždenkite ir palykite per naktį šaldytuve.
  2. Kitą dieną permaišykite viską dar kartą ir perkelkite viską į valgymui skirtus indus.
  3. Ant viršaus uždėkite savo mėgstamų vaisių, uogų, riešutų ir viską aplėkite agavos sirupu.

Skanaus!

Patiko? Nepamirškite pasižiūrėti ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

 El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

 Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *