Makaronai Receptai

Receptas: Cukinijų ir morkų makaronai su pesto padažu

pesto1

Jeigu jums niekada neteko gaminti daržovių makaronų, tai vasara su savo daržoviu, ypač cukiniju, gausa yra pats geriausias laikas tai pabandyti. Daržovių makaronai, tai paprasčiausios žalios daržovės, supjaustytos į spagečius panašia formą.

Cukinija šiame patiekale yra nuostabi, kadangi cukinijos turi labai mažai kalorijų, bet tuo pat metu yra gausios ląstelienos.

Kodėl tai yra gerai? Nes mūsų skrandyje yra tempimo receptoriai, kurie signalizuoja apie sotumą pagal suvalgyto maisto tūrį, o ne maisto svorį. Jeigu jūs neprisipildote maistinių medžiagų ir skaidulų, smegenys siųs signalą, kad valgytumėte daugiau arba tiksliau – persivalgytumėte. Todėl cukinija puikiai tiks norintiems atsikratyti antsvorio.

O kaip gi pagaminti daržovių makaronus? Naudojant įprastą daržovių skustuką, specialų skustuką (su plonais dantukais, kurie supjausto daržovę plonais šiaudeliais) arba spiralinę daržovių pjaustyklę.

Na, o pesto padažas, tai kažkas neįtikėtino. Nors asmeniškai pesto teko gaminti pirmą kartą, tačiau pavyko idealiai. Skonis tiesiog fantastiškas, tikras skonio sprogimas.

pesto2

Jums reikės (2 porcijos) :

Pesto padažui:

  • 65 g moliūgo sėklų
  • 50 g kedrinių pinijų
  • Geros saujos šviežių bazilikų lapelių
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • ½ puodelio (125 ml) vandens
  • Druskos, juodųjų pipirų bei Kajeno paprikos miltelių (pagal poreikį)

Makaronams:

  • 2 nedidelių jaunų arba 1 vidutinės cukinijos
  • 4 vidutinio dydžio morkų
  • 1 indelio (12-15 vnt.) vyšninių pomidorų
  • Saujos saulėje džiovintų pomidorų
  •  Jūsų pagaminto pesto padažo

Ką daryti:

Pirmiausia gaminame pesto padažą:

  1. Moliūgų sėklas ir kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Maišydami kepkite tol, kol sėklos išskirs aliejaus. Nesudeginkite. Suberkite į lėkštę ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Atvėsusias sėklas bei pinijas ir visus kitus padažo ingredientus sudėkite ir supilkite į elektrinio maisto smulkintuvo indą ir smulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite, pagal skonį pasūdykite, o jei masė atrodo per tiršta, įpilkite vandens.

O dabar gaminame makaronus:

  1. Nulupkite daržoves, nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Cukinijas ir morkas supjaustykite skustuku šiaudeliais arba spiraline daržovių pjaustykle spagečiais, sudėkite į didelį dubenį.
  3. Nuplautus vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis, o saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite nedideliais gabalėliais.
  4. Keptuvėj įkaitinkite aliejų, 2-3 minutes pakepinkite vyšninius pomidorus, tuomet sudėkite džiovintus pomidorus ir daržovių makaronus, pakepinkite maždaug 5 minutes. Pabaigoje įmaišykite pesto padažą.
  5. Taip pat galite makaronus patiekti ir šaltus! Tiesiog juos žalius apipilkite pesto padažu, pagardinkite šviežiais ir džiovintais pomidorais.

Yra begalė įvairiausių variantų, kaip ir su kuo daržovių makaronai gali būti valgomi. Gardinkite smulkintais riešutais, virtais lęšiais, pupelėmis, bolivinių balandų kruopomis ir kt. Taip pat patiekale moliūgų sėklų ir kėdrinių pinijų pesto padažą galite keisti pirmktinių veganiškų pesto padažu.

Šie daržovių makaronai puikiai tiks į jūsų savaitės menių.

Skanaus!

Įkvėpta: „Nauja draugystė su maistu“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *