Kruopos Receptai Salotos

Receptas: Brokolių ir bolivinės balandos salotos

salotos

Galiu lažintis, kad pusė žmonių, gamindami patiekalą iš brokolio, naudoja tik brokolio žiedynus. Ir tai mane liūdina. Ir tai ne tik dėl to, kad vargšeliai brokolio stiebai dažniausiai būna išmetami, bet ir dėl to, kad ir aš pats daugybę kartu buvau tas stiebus nurašantis žmogus.

Bet šiandien nusprendžiau – užteks!

Šiandien salotoms naudosime VISĄ brokolį!

Pačioms salotoms naudosime žiedynus, o nuostabiam ir gardžiam padažui panaudosime stiebus.

Jums reikės (4 porcijos) :

  • 400g virtų bolivines balandos (Kinvos) kruopų
  • 1 Brokolio
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 avokado
  • 100g migdolų (mirkytų bent 2 val.)
  • 3 valg. š. maistinių mielių
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 puodelių vandens (400ml)

Ką daryti:

  1. Užvirinkite pilną puodą vandens.
  2. Brokolio žiedynus atskirkite nuo stiebo. Žiedynus ir stiebą supjaustykite mažais (2,5–3 cm) gabaliukais.
  3. Brokolio stiebus ir česnako skilteles įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 5-6 minutes. Ištraukite juos ir perdėkite į maisto smulkintuvą/blenderį.
  4. Įdėkite brokolio žiedynus į tą patį verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Ištraukite ir nusausinkite.
  5. Į blenderį kartu su brokolio stiebais ir česnako skiltelėmis įdėkite pusę avokado, mirkytus migdolus, maistines mieles, druską, pipirus. Įpilkite citrinos sulčių ir 2 puodelius vandens. Viską gerai susmulkinkite, kol gausite tirštą padažą.
  6. Išvirkite bolivines balandas. (200g bolivinių balandų reikės 500ml vandens).
  7. Į lėkštę dėkite virtus brokolio žiedynus, bolivines balandas. Viską gausiai apšlakstykite padažų.
  8. Patiekite su kepintais migdolais ir avokadu.

Skanaus!

Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

Jeigu turite klausimų visada galite rašyti man:

El. paštas: [email protected]

Facebook: kastasavokadas

Instagram: kastasavokadas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *