Receptai Salotos

Receptas: Bolivinių balandų kruopų (kinvos) salotos su skrudintais batatais

Bolivinių balandų kruopų (kinvos) salotos su skrudintais batatais

Nusipirkti jau beveik paruoštą maistą iš parduotuvės yra patogų ir greitą, bet už tai mes sumokame savo kainą – prarandame subtilų ryšį su pačių gamybos procesu. Kuo mes mažiau gaminame patys, tuo labiau tampame priklausomi nuo kitų. Gaminimo namuose procesas, kurį palengvina internetas ir socialinė žiniasklaida, suteikia visas galimybes vėl atrasti tą prarastą ryšį.

Aš dievinu gaminti namuose. Gamindamas aš jaučių aplink save tvyrančią magiją. Ar kada nors susimąstydavote, kaip yra magiška, kai iš visiškai skirtingų sudedamųjų dalių mes gauname gardų ir aromatingą patiekalą? Sauja to ano, žiupsnelis dar kažko kito – ir štai ant jūsų stalo garuoja jums skaniausias patiekalas pasaulyje. Argi tai ne stebuklas? O pagiriamasis artimųjų žmonių žodis pakelia savivertę ir skatina gaminti dar ir dar kartą.

Bolivinių balandų kruopų (kinvos) salotos su skrudintais batatais_2

Todėl pirmyn į virtuvę!

Traukite Kinvą ir batatus, šiandien ant jūsų stalo centrinę vietą užims Bolivinių balandų kruopų (Kinvos) salotos su skrudintais batatais.

Beje, saldžiosios bulvės, dar kitaip vadinamos batatais yra išskirtinė daržovė. Ji laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos. Jose gausu maistinių skaidulų, vitamino A ir kalio. Palyginus su paprastomis bulvėmis, saldžiosios bulvės turi daugiau naudingų maistinių medžiagų ir yra mažiau kaloringos.O batatų skonis yra tiesiog wau!

Bolivinių balandų kruopų (Kinvos) salotos su skrudintais batatais.

Mums reikės (4 porcijos) :
  • 1 didelio arba 2 vidutinių batatų
  • Kokoso aliejaus
  • Jūros druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 puodelio virtų bolivinių balandų kruopų (Kinvos)
  • 2 puodelio vandens arba daržovių sultinio
  • 40g. žemės riešutų
  • 1 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
  • Porą gerų saujų špinatų arba kitų žalių lapinių salotų
  • Šviežių pjaustytų kalendrų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių

Ką daryti:

  1. 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. pakepinkite batatus juos prieš tai aptepę kokoso aliejumi, bei apibarstę druska ir pipirais. Kol batatai kepa pasiruoškite kitus ingredientus.
  2. Vandenyje arba daržovių sultinyje išvirkite bolivines balandas.
  3. Įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies apkepinkite žemės riešutus.
  4. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite mėlynąjį svogūną.
  5. Nuplautus ir nusausintus špinatus paserviruokite lėkštėje.
  6. Ant jų sudėkite bolivines balandas, batatą, mėlynąjį svogūną ir apibarstykite žemės riešutais.
  7. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, bei citrinos sultimis.

Šis receptas puikiai tik į jūsų savaitės menių!

Skanaus!

Įkvėpta: “Nauja draugystė su maistu”

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *