Pusryčiai Receptai

Receptas: augalingi pusryčių sausainiai

augalingi pusryčių sausainiai_1

Vienas iš svarbiausių patarimų, kuriuos galiu jums duoti – valgykite pusryčius!

Sotūs ir maistingi pusryčiai yra ypač svarbi dienos dalis, turintis padėti išvengti nesveikų užkandžių iki pietų.
Parduotuvių lentynos pilnos gatavų pusryčių pasiūlymų, įvairių batonėlių ir sausainių – tai labai greita ir patogu skubantiems ar neturintiems laiko ryte ką nors sau pasiruošti. Tačiau panagrinėję sudedamųjų dalių sąrašą labai nustebsite ir suabejosite jų nauda – pilna pridėtinio cukraus, riebalų ir kitų neaiškių ingredientų
Taigi metas pasigaminti naminių ir sveikų pusryčių!
Šie fantastiškai skanūs augalingi pusryčių sausainiai pilni augalinių baltymų, ląstelienos, sveikųjų riebalų ir netgi pupelių!
Pasigaminkite didesnį kiekį, laikykite šaldytuve ar šaldiklyje ir mėgaukitės kiekvieną mielą rytą 😏

augalingi pusryčių sausainiai _2

Mums reikės (2 porcijos) :

  • 1 valgomasis šaukštas chia sėklų
  • 325 g avižinių dribsnių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis smulkios jūros druskos
  • 250g virtų, arba 1 skardinės konservuotų, baltų pupelių
  • 60 ml kokoso sviesto
  • 60 ml klevų sirupo
  • Tarkuota 1 apelsino žievelė
  • 60 g nesaldintos obuolių tyrės / 2 trinti obuoliai
  • 70 g džiovintų abrikosų
  • 30 g razinų
  • 35 g moliūgų sėklų

Ką daryti:

  1. Orkaitė įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Chia sėklas mažame dubenėlyje sumaišykite su 3 valgomaisiais šaukštais vandens ir atidėkite 15 minučių, kol sėklų masė sutirštės.
  3. Virtuviniu kombainu susmulkinkite 125 g avižinių dribsnių, kol taps panašūs į rupokus miltus. Supilkite juos į didelį dubenį ir išmaišykite su likusiais 200 g avižų, kepimo milteliais, geriamąją soda, cinamonu ir druska.
  4. Virtuvinių kombainu sutrinkite pupeles su kokoso aliejumi, kad susidarytų vientisa masė. Supilkite klevų sirupą, apelsino žievelę, chia sėklų masę, obuolių tyrę (arba trintus obuolius) ir trinkite kol masė taps vientisa.
  5. Supilkite pupelių masę į avižų mišinį ir maišykite, kol susimaišys ir sulips. Suberkite abrikosus, razinas, moliūgų sėklas ir vėl išmaišykite. Galite ir rankomis.
  6. Iš tešlos suformuokite 10 ar daugiau vienodo dydžio rutuliukus, o paskui suplokite juos į paplotėlius. Sudėkite paplotėlius į paruošta kepimo skardą. Kepkite 15-20 minučių, kol sausainiai įgaus auksinį atspalvį. Palaukite, kol visiškai atvės ir tik tada valgykite. Sausainius sandariai uždarytame inde šaldytuve galima laikyti 1 savaitę, o šaldiklyje – ilgiausiai 1 mėnesį.

Šis receptas puikiai tik į jūsų savaitės menių!

Skanaus!

Įkvėpta: Sarah Britton

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *