Grilius Receptai

Receptas: Ant grotelių keptos cukinijos su špinatais ir riešutais

receptas su cukinijomis

Mmmm… keptos cukinijos…

Kepinanti už lango saulė man sufleruoja, kad vasara įsibėgėja ir laikas mėgautis jos teikiamais malonumais. Liepos mėnesio pradžia yra laikas, kai daržuose/turguje pasirodo pirmosios jaunos cukinijos. Nors labiausiai man patinka jaunų cukinijų makaronai, tačiau jūs neįsivaizduojate, koks gėris yra ant griliaus keptos cukinijos 🥒
Kepimas ant grotelių (arba kaip aš dariau keptuvėje rantytu dugnu) man primena, kad dabar vasara. Ši maža gudrybė ganėtinai beskonę daržovę (taip, kalbu apie tave, miela cukinija) paverčia ypatingu patiekalu.

Mums reikės (2 žmonėms) :

2 vidutinio dydžio cukinijų
Kokoso aliejaus
Jūros druskos

Padažui:
½ valgomojo šaukšto citrinų sulčių
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
½ arbatinio šaukštelio natūralaus saldiklio
½ tarkuotos citrinos žievelės

Kelios solidžios saujos jaunų špinatų
¼ puodelio / 35 g skrudintų jums patinkančių riešutų (aš naudojau žemės riešutus)

Ką daryti:

Plonais (bet ne pernelyg plonais, nes kepant jie subyrės) išilgai supjaustytos cukinijos griežinėlius aptepiau kokoso aliejumi, apibarsčiau druska ir pipirais. Apkepiau 3-5 minutes, kol suminkštėjo ir atsirado specifinės žymės. Į serviruoti paruoštą lėkštę sudėjau špinatus, apipyliau juos padažu, bei sudėjau keptas daržoves. Norėdamas patiekalui suteikti smagaus traškumo, cukinijas apibarsčiau kepintais riešutais. Taip pat jeigu norite, kad patiekalas būtų maistingesnis galite pridėti dar lęšių ar avinžirnių.

Šis receptas puikiai tik į jūsų savaitės menių!

Skanaus!

Įkvėpta: Sarah Britton

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *